inschrijven voor hardloopwedstrijden

Beginnen met hardlopen: 5 apps die jou helpen!

Wil jij beginnen met hardlopen? Motivatie is de key tot succes! Bekijk 5 apps die jou helpen en nét dat beetje extra motivatie geven. Van de laatste app heb je vast nog nooit gehoord...

 

1. Runtastic, hardlopen wordt fantastic!

Alle begin is moeilijk. Toch wordt beginnen met hardlopen met Runtastic net iets makkelijker. Runtastic is een professionele app die net als alle andere hardloopapps jouw gelopen afstand bijhoudt, je gemiddelde snelheid meet en laat zien hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Uniek aan Runtastic: koppel een bluetooth hartslagmeter en je ziet en hoort jouw hartslag tijdens de training. Verder heeft de app een cheer functie (wie wil er nu niet aangemoedigd worden tijdens een training!) en livetracking. Zo kun je iedereen laten zien waar jij loopt.

 

- Android en IOS: gratis 

 

2. Beginnen met hardlopen, Evy helpt!

Hij (of eigenlijk zij) kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Wie denkt aan beginnen met hardlopen, denkt aan Evy. De app (officieel ‘Hardlopen met Evy Gruyaert’) is helemaal gericht op beginners. Deze Vlaamse powervrouw vertelt jou precies wat je moet doen tijdens een training. Jouw afstanden, tijden, verbande calorieën en snelheden worden uiteraard elke training voor je bewaard. Ideaal voor de eerste 5 of 10 kilometer. Hierna wil je als loper waarschijnlijk wel iets spannenders proberen.

 

- Android en IOS: gratis (extra trainingen kun je kopen)

 

3. Runister app, geld verdienen met hardlopen

Beginnen met hardlopen maakt jou niet alleen een ervaring rijker. De app Runister betaalt jou per gelopen kilometer. Runister werkt in levels. Echt rijk zul je er niet van worden. Als beginner verdien zo’n 4 cent per kilometer. Hou jij het hardlopen langer vol? Dan stijgt je vergoeding naar maximaal 1,76 euro per kilometer. Daar moet je wel heel wat voor lopen: de gebruiker die met Runister het meeste geld heeft verdiend spaarde ongeveer 17 euro bij elkaar. Hoe dat wordt betaald? Alle gebruikers leggen eenmalig geld in: de app downloaden kost €1,99.

 

- Alleen beschikbaar voor IOS: €1,99

 

4. Creatief beginnen met hardlopen? Download FigureRunning

FigureRunning is er voor de creatieve beginners! Door middel van GPS teken je met deze app een route op de kaart. Anders dan bij andere apps gaat het niet om snelheid of afstand, maar om het zo goed mogelijk lopen van een figuur: bijvoorbeeld een boom, een konijntje of een hartje. De app kan heel geschikt zijn bij het beginnen met hardlopen: het geeft nét dat beetje motivatie om te finishen. Wedden dat jij de tekening af wil maken?

 

- Andriod: gratis, IOS: €1,99

 

5. Zombies Run, als je durft!

Voor alle lopers die beginnen met hardlopen en daarbij wat extra adrenaline nodig hebben: laat je achtervolgen door zombies met de app Zombies Run. Digitaal dan. Via je telefoon hoor je hoe dichtbij de zombies zijn en welke kant je op moet lopen. Onderweg spaar je punten door digitale objecten te verzamelen. Aan het einde van jouw training zie je wat je hebt verzameld. Uiteraard zie je ook jouw afgelegde tijd, snelheid en afstand. Maak als beginner een vliegende start. Wie gaat er nu niet harder lopen met zombies achter zich aan?

 

- Android: €2,39, IOS: €1,99 

 

Beginnen met hardlopen? Nu nog een trainingsdoel

Met deze apps heb je vast genoeg motivatie om te beginnen met hardlopen. Tip: plan ook alvast een wedstrijd. Vind hier jouw trainingsdoel en gaan!

28-04-2017