inschrijven voor hardloopwedstrijden

Hardlooproute berekenen: 5 handige tools

Of je nu een gevorderde hardloper bent of een beginner: een hardlooproute berekenen is voor iedere renner leuk én nuttig! 5 tools die jou helpen om de ideale hardlooproute uit te stippelen.

 

1. Afstandmeten.nl

Afstandmeten.nl is een populaire tool onder hardlopers en werkt in de basis het meest eenvoudig. Je kunt namelijk de afstand van je eigen hardlooproute meten. Hoe? Je plaatst een aantal punten op de kaart en voilà… de afstand van jouw hardlooproute wordt voor je berekend. Wil je je hardlooproute achteraf berekenen? Ook dan is deze tool ideaal! Je kunt de data zelfs rechtstreeks vanaf je sporthorloge importeren.

 

2. Route You

Heb je even geen inspiratie voor een leuke hardlooproute? Route You helpt je! Deze tool zit boordevol bestaande looproutes. Zelf berekenen hoeft niet meer, want met de optie ‘surprise me’ krijg je een suggestie voor een hardlooproute bij jou in de buurt. Je kunt de hardlooproutes downloaden als GPX-bestand en op je smartphone of sporthorloge zetten. Niets houdt je meer tegen om vanavond toch maar van die bank af te komen! Ben je een fanatieke gebruiker van Route You? Word dan lid van een groep. Zo ben je meteen op de hoogte als er in jouw groep een nieuwe hardlooproute wordt toegevoegd.

 

3. Map my run

Hou je wel van een wedstrijdje? Misschien is Map my run dan iets voor jou! Of je nu een gevorderde hardloper bent of een beginner: Map my run is een aanrader voor iedereen die competitief is ingesteld! Met de app kun je je afstand meten, een hardlooproute berekenen én hardlooproutes van anderen lopen. Zet je beste beentje voor, want de app vergelijkt jouw tijd met die van andere hardlopers. Go!

 

4. Strava

Strava gaat nog een stap verder: deze app berekent tijdens het lopen automatisch je hardlooproute. Daarnaast ga je de strijd aan met hardlopers bij jou in de buurt! Hoe? Iemand loopt een hardlooproute of een deel van een looproute en markeert dit als ‘segment’. Vervolgens kun jij hetzelfde segment lopen. Maar… het leukste komt nog! Passeer je tijdens het lopen een segment? Dan begint Strava automatisch met het registreren van je tijd. Rustig joggen is er dan niet meer bij! Aan het einde van je rondje kun je je afstand meten én bekijken of je het beter hebt gedaan dan de rest. Afgaan is natuurlijk geen optie ;)

 

5. Hardlooproutes van Natuurmonumenten

Ben je niet bang voor vieze schoenen en hardlooproutes met laaghangende takken? Natuurmonumenten heeft speciaal voor jou de mooiste boswandelingen en groenste hardlooproutes in Nederland uitgestippeld. Je kunt direct de bossen in, want je hoeft zelf geen hardlooproute te berekenen. De looproutes kun je downloaden als GPX-bestand of zet de app van Natuurmonumenten op je telefoon. Hierin zijn alle speciale trailruns en hardlooproutes te vinden. Succes! Pas je wel op voor vallende takken en rondspringende kikkers? ;-)

 

Je ideale hardlooproute uitgestippeld? Zoek een hardloopwedstrijd uit op onze site. Wil je geen enkele blog missen? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook!

30-08-2016