inschrijven voor hardloopwedstrijden

Hardlopen op vakantie in 2017: 5 tips!

Breekt het zweet jou al uit bij de gedachte dat je 2 of 3 weken niet kunt hardlopen? Ga mee met een georganiseerde hardloopreis of pak zelf je hardloopschoenen in! 5 tips hoe jij kunt blijven hardlopen op vakantie in 2017.

 

1. Stippel vooraf je hardlooproute op je vakantieadres uit

Op vakantie duurt het vaak wel een paar dagen voordat je de omgeving echt kent. Wil jij het liefst op dag 1 al beginnen met lopen? Stippel dan thuis al je hardlooproute uit! Groot voordeel is dat je de route al kunt downloaden, bijvoorbeeld via Google Maps. Zo weet je zeker dat je jouw hardlooproute bij de hand hebt. Ook als je even geen internet hebt! Naast Google maps zijn er natuurlijk nog genoeg andere apps om jouw hardlooproute vooraf te plannen.

 

2. Sta elke dag een uurtje eerder op

Hardlopen op vakantie schiet er snel bij in. En zeg nu zelf: er moet natuurlijk wel genoeg tijd overblijven om op het strand te liggen of op een terras te blijven hangen. Bepaal daarom aan het begin van je vakantie op welke dagen je wil hardlopen en sta die dag een uurtje eerder op. Zo heb je snel een vast ritme te pakken en weet je zeker dat je aan het einde van je vakantie niet voor niets je hardloopschoenen hebt meegesjouwd! 

 

3. Ga mee met een georganiseerde hardloopreis in 2017

Vind jij het moeilijk om zelf de motivatie te vinden om tijdens jouw vakantie te hardlopen? Boek dan een georganiseerde hardloopreis. Elke ochtend trainen op een mooie buitenlandse locatie en de rest van de dag alle tijd om jouw vakantiebestemming te verkennen. Wie wil dat nu niet? Er zijn verschillende hardloopwebsites of forums waar dit soort hardloopreizen in 2017 worden aangeboden. Even goed zoeken, maar het is zeker de moeite waard!

 

4. Zoek een lokale loopgroep tijdens jouw vakantie

Bekijk vooraf of er bij jouw vakantieadres in de buurt lokale loopgroepen zijn, en vraag of je tijdelijk kunt aansluiten! Voor een reis naar Azië kun je de app WithLocals gebruiken, anders biedt Facebook uitkomst. Kun je écht geen loopgroep vinden? Chart een paar vakantiegangers uit je hotel of je appartementencomplex. Lekker socializen en sporten. Een lokale sportschool is natuurlijk ook altijd een optie! 

 

5. Stedentrip gepland? Sightjogging is een aanrader!

Sight-wat? Je hoort het goed. Sightjogging is een combinatie van sightseeing en jogging. Deze manier om steden te ontdekken is superhip! Steden als New York, Dublin, Barcelona Praag, Johannesburg of Brussel bieden het al aan. Locals nemen jou graag mee voor een training langs de mooiste plekjes van hun stad. Vaak voor een paar tientjes, afhankelijk van de stad waar je loopt!

 

Vergeet dit niet!

Ga je hardlopen op vakantie? Houd rekening met de hitte. Met deze 10 tips bereid je je goed voor! En neem je telefoon altijd mee. Be safe!

 

Hardlopen na je vakantie?

Plan nu alvast jouw volgende hardloopwedstijd! Runtomove biedt een overzicht van alle hardloopevenementen in Nederland. Zoek er nu eentje uit!

12-07-2017