inschrijven voor hardloopwedstrijden

Urban Trail 2017: Nederland biedt dit!

Rennen door steegjes, parken, parkeergarages of zelfs kerken in heel Nederland. De Urban Trail is  hip! Lees snel wat een Urban Trail is, en bekijk welke edities je in 2017 zeker niet mag missen. 

 

Wat is een Urban Trail?

Een Urban Trail is een hardloopevenement en super actieve stadswandeling in één! Het parcours is meestal 10 tot 12 kilometer lang. Je rent (wandelt, huppelt of strompelt) door gebouwen, parken, parkeergarages en soms zelfs cafés of winkels. Bij een Urban Trail gaat het om het meedoen en niet om een toptijd: er is geen tijdregistratie. Dat is maar goed ook, de looproute is namelijk niet overal verkeersvrij (voor het ultieme Urban gevoel!).

 

Urban Trail kalender Nederland

De Urban Trail is  populair: in 2017 zijn er nog meer edities in Nederland bijgekomen. Wil je een keer meedoen? Zet deze Urban Trails alvast op je kalender:  

 

1. Urban Trail Groningen

Datum: 2 april 2017

 

Dit jaar is alweer de tweede editie van deze Urban Trail in het hoge noorden. Het parcours zal net als vorig jaar recht door de Aa-kerk lopen. Eén van de nieuwe locaties is De Oosterpoort aan de Trompsingel. Deelnemers mogen over de planken lopen van 1 van de 2 concertzalen. Benieuwd naar meer bijzondere plekken in Groningen? Schrijf je in!

 

2. Urban Trail Utrecht

Datum: 17 april 2017

 

Wie aan Utrecht denkt, denkt natuurlijk aan de grachten en de Dom. Maar deze stad heeft súperveel mooie plekken die een Urban Trail onvergetelijk maken. Wat dacht je van het museum en de sterrenwacht Sonnenborgh? Of het Nijntje Pleintje? Na afloop geniet je op het Janskerkhof van een dik verdiend ontbijtje! De inschrijving gaat hard, dus meld je snel aan voor de pittoreske Urban Trail in Utrecht.

 

3. Urban Trail Rotterdam

Datum: 7 mei 2017

 

Ook in Rotterdam vindt in 2017 de tweede editie van de Urban Trail plaats. Altijd al een keer door de bibliotheek, het groot Handelsgebouw of de koopgoot willen rennen? Schrijf je snel in! Via de website en social media worden de bijzondere locaties in het parcours een voor een bekendgemaakt. Laat de voorpret maar beginnen!

 

4. Urban Trail Den Haag

Datum: 2 juli 2017

 

Het Binnenhof of de Passage, Den Haag biedt natuurlijk al súperveel mooie plekken om langs te lopen. Tijdens de Urban Trail in Den Haag krijg je de kans om jouw looprondje nog verder uit te breiden. Zo ging de route vorig jaar langs de Koninklijke Schouwburg en Museum de Gevangenpoort. Ontdek de mooiste plekken in deze mooie stad achter de duinen. Wie trommel jij op voor dit loopspektakel?

 

5. Urban Trail Amsterdam

Datum: wordt nog bekendgemaakt!

 

Je verwacht het niet van de grootste stad in Nederland, maar in 2017 vindt pas de allereerste échte Urban Trail plaats in Amsterdam. Deze Urban Trail stond aanvankelijk gepland op 19 maart. Helaas is het de organisatie nog niet gelukt om een zoals ze het zelf zeggen ‘kwalitatief en verrassend parcours’ neer te zetten. De definitieve datum laat nog even op zich wachten. We houden je op de hoogte!

 

Smaak te pakken gekregen?

Zoek op onze site naar meer leuke Urban Trails en andere hardloopevenementen in Nederland. Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook.

28-02-2017